ICA Maxi Hemlingby

Vi fick förtroende att uppgradera kamerasystemet på ICA MAXI I Gävle. Vi bytte ut samtliga kameror i butiken mot högupplösta 8MP (4K) kameror med fantastisk bildkvalité. Kvalitén gör att butiken lätt kan digitalzooma i bilden och se många detaljer som underlättar personalens arbete med att klara upp brott som sker i butiken.

Efter vi hade uppgraderat säkerhetskamerorna fick vi installera ett system för att kartlägga kundflödena i butiken. Man kommer att bygga om hela butiken om något år och faktisk data hur personer rör sig har ett stort värde i planeringsprocessen av kommande butikslayout.

Systemet vi installerade bestod av 6st 360 graders panoramakameror 12MP/st från Hikvision. Dessa kameror har inbyggd videoanalys och funktioner som ”heatmap” och ”cross traffic analys” dessa två funktioner används för att dels se vilka ytor i butiken som besöks mest. Men även för att kartlägga hur kundvarvet går, det vill säga hur många % av besökarna som går in genom entrén går sedan till höger respektive vänster.

Datan som kamerorna genererar skickas sedan upp till kameraservern som också är från Hikvision. Den processar datan och statistiken kan senare visas genom en klientmjukvara IVMS 4200 från Hikvision på en terminaldator som vi försett butiken med.

Efter projekt nummer 3 med analysen i butiken, fick vi återigen förtroendet att leverera en lösning för att hålla reda på antalet besökare i butiken och visa för besökarna i entréerna hur trängselläget är i och med pandemin Covid19. Detta gjorde vi tillsammans med det svensk-amerikanska bolaget Deep North AI. Vi satta upp all hårdvara i form av displayer och kameror för videoanalys, dom stod för en GPU server med deras egen mjukvara och vi lyckas leverera en väldigt korrekt bild av besöksläget i butiken. Detta uppmärksammandes i media av Sveriges Radio. (https://sverigesradio.se/artikel/7632575)

ICA handlare Johan Karlsson är mycket nöjd med leveransen och all service som han fått genom processen.

Fler referenser

Vi fick nyligen chansen att komma ombord på Sveriges Lantbruksuniversitets forskningsfartyg Svea, där vi arbetade med deras befintliga Milestone-kamerasystem. Utöver reparationen tog vi tillfället i akt att uppgradera systemet och komplettera det med fler kameror.
Vi fick förtroende att uppgradera kamerasystemet på ICA MAXI I Gävle. Vi bytte ut samtliga kameror i butiken mot högupplösta 8MP (4K) kameror med fantastisk bildkvalité. Kvalitén gör att butiken lätt kan digitalzooma i bilden och se många detaljer som underlättar personalens arbete med att klara upp brott som sker i butiken.
Vi fick förtroende att leverera ett perimeterskydd för ett objekt som Addici Security skyddar. Det är ett köpcentrumtak och vi har placerat termiska kameror med videoanalys på taket som är uppkopplade till en larmcentral. De termiska kamerorna ser oavsett väderförhållande och har en utmärkt videoanalys och de har lång räckvidd.
Vi fick förtroendet att leverera ett kamerasystem till Håkan Persson Åkeri i Gävle. De hyr in sig hos DHLs terminal och vi fick installera övervakningskameror både inne och utanför terminalbyggnaden. Inne så blev det flera panoramakameror 12MP i taket för att få en bra bild av vad som händer uppifrån då lagergolvet ofta är full med gods som annars skymmer bilden. Vi kompletterande med flera 8MP (4K) kameror med motljuskompensation vid varje lagerport för att spela in video från in och utflödet av gods.
Vi fick förtroendet av F2 Fastighetsservice att leverera en perimeterskyddslösning en av deras fastigheter där dom haft problem med upprepade inbrottsförsök och skadegörelse. Det skapar oro hos hyresgäster och fastighetsägaren ville visa att dom tar hyresgästernas säkerhet på allvar.

Support

Vår supportavdelning har öppet mellan 7:30 – 17:00 under vardagarna.
Du kan ringa, maila eller helt enkelt fylla i formuläret nedan.

Vi återkommer till dig så fort som möjligt.

Skicka in ett ärende